7 verbluffende MTB-routes in Overijssel

Welke mountainbikeroutes moet je echt hebben gereden in Overijssel? Zeven uitdagende en avontuurlijke MTB-routes die niet mogen ontbreken op jouw to-ride-list.

Mountainbiken in Overijssel

Voor elk niveau is er wel een route te vinden in Overijssel. Door bos, over heide en zandheuvels, slingerende singletracks en mooie kombochten. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg uitdagende tracks waar de geoefende biker zijn kunsten kan showen. Vergeet vooral niet te genieten van het uitzicht over het afwisselende landschap. 

De MTB-routes in Overijssel zijn 365-dagen per jaar geopend. De verschillende seizoenen maken de beleving van de tracks steeds weer tot een unieke ervaring. Wij sturen je op pad voor de mooiste en meest uitdagende routes, clinics en MTB-weekendjes in Overijssel! Welke kies jij?

1. MTB-route Hellendoorn

Ben je een echte snelheidsduivel en houd je wel van kuitenbijters? Ga dan naar de Sallandse Heuvelrug, waar de mooiste MTB-route van Nederland ligt.

Twente

Een rondje van 17 kilometer daagt je uit om flink wat snelheid te maken en je kuiten te laten branden. De afwisselende paarse route bestaat uit pittige klimmetjes en onderweg scheur je voornamelijk over slingerende singletracks en kun je jouw techniek en stuurmanskunsten testen tijdens een paar snelle afdalingen.

2. MTB-route Rijssen

Tijd voor actie! Avontuur! Verlaat de verharde paden op deze landelijke route. Jong bos, heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en hoogveen kom je tegen als je op de mountainbike stapt en deze route van 18 kilometer maakt. Bereid je voor op korte klimmetjes, scherpe bochten en nog geen tien meter aaneensloten vlak terrein. Vooral de ravijntjes zijn de moeite waard om een tripje naar het oosten van het land te plannen.

3. MTB-route Lemele

In het ruim 850 hectare grote natuurreservaat waar de Lemelerberg onderdeel van is, kun je een fantastische MTB-route maken. Meer dan 13 kilometer lang geniet je van de onvergetelijke geur van bos en heide. Infietsen is er niet bij, want bij de start is al de eerste serieuze klim. Het volledige parcours bestaat uit slingerende singletracks, korte en lange afdalingen en technische passages. Trakteer jezelf op het eind vooral op wat lekkers, want dat heb je verdiend. Maar voordat het zover is, trakteert de Lemelerberg je eerst nog op een laatste, beestachtige klim. Zet ‘m op!

4. MTB-route Markelo

De MTB-route Markelo is een 32 kilometer lange route met uitdagende singletracks door prachtige natuur. De route is onderdeel van MTB-netwerk Twente. Zet ‘m zeker op je to-ride-list, want er zitten een paar toffe flows in.

Twente

Je sjeest door het bos, langs watertjes en over kleine paden. Deze route is minder technisch en gaat ook deels over brede paden en landwegen. Tijdens die stukken kun je flink wat gas geven, genieten van de omgeving of juist even op adem komen.

5. MTB-route Haaksbergen

Tijdens deze MTB-route ontdek je de buitengebieden van Haaksbergen. Dat betekent veel bossen, landwegen, zacht glooiende akkers, heidevelden en landerijen. De route is speciaal voor mountainbikers aangelegd en slingert door het Lankheterbos, Haaksbergerveen, Witteveen en Buurserzand. Hoe zwaar de tocht is, bepaal je zelf. Zin in een extra uitdaging? Op verschillende plekken zijn parallel aan de route aparte paden aangelegd, met kunstmatige hindernissen van grond, steen en hout.

6. IJssellandroute

Zin in een technische route met veel draaien en keren? Dan ben je in Salland aan het juiste adres. Deze IJssellandroute brengt je 35 kilometer lang langs de uiterwaarden, bossen, weilanden en lanen. Tof: deze route maakt onderdeel uit van het Mountainbikenetwerk Salland. Naast de IJssellandroute kun je ook de Sallandroute, Oostermaetroute en Wechevelderroute fietsen en via verbindingsroutes worden deze MTB-routes met elkaar verbonden. Keuze genoeg, dus.


7. MTB Bikepark Oldenzaal

Dit toffe parcours is voor de avonturiersport-junkies en buiten-fanatici, maar ook voor sportieve ouders, jongeren en mensen die voor de eerste keer op de mountainbike zitten.

Pikepark Het Hulsbeek Oldenzaal

Je knalt over stevige boomwortels, een kunstmatig wasbord van achter elkaar liggende heuvels, houten vlonders, keien en smalle paden. Hierdoor bevat het zeven kilometer tellende rondje alles wat mountainbiken naar Nederlandse maatstaven leuk maakt.

Stevig trek!

Beleef de kick van Mountainbiken in Overijssel en sluit de dag goed af met een lekkere hap bij één van de heerlijke restaurants in Overijssel.

Handige links

www.visitoost.nl/mtb

1. MTB-route Hellendoorn 
2. MTB-route Rijssen 
3. MTB-route Lemele
4. MTB-route Markelo
5. MTB-route Haaksbergen
6. IJssellandroute
7. MTB Bikepark Oldenzaal

Labels

LEES DIT HIERNA

Enduro rijden met de 7idp Sam Hill knee & elbow pads

7ipd Sam Hill pads: De 7idp Sam Hill kniebeschermers zijn samen met, hoe raad je het, Sam Hill…

LEES VERDER

Nederlandse MTB-selectie voor Tokyo bekend

De vier geselecteerde renners voldeden als enige Nederlandse MTB’ers aan de gestelde voorwaarden.…

LEES VERDER

Trails rijden met Fist Gloves

Fist Gloves zijn ontwikkeld voor trails rijdens, bmx, motorcross en zoals ze het noemen Gripping…

LEES VERDER